top of page

 

De hedendaagse manier van leven wordt sterk beheerst door het grote aanbod.

Door alle verplichtingen blijft er nauwelijks tijd over voor rust om gewoon jezelf te zijn. Kinderen worden ongewild meegezogen in het jachtige dagelijkse leven van de volwassenen. Daardoor is het niet zo verwonderlijk dat zij soms onrustig en overactief worden of juist stilletjes onzeker naar binnen gekeerd zijn. In de tijd dat kinderen het "druk" hebben biedt yoga een tegenwicht aan de overvolle gedachtewereld en al die dingen die moeten.

 

Het is belangrijk dat ze zich vroeg bewust worden van hun eigen kracht en intuïtie.

Yoga is een weg om tot inzicht, harmonie en balans te komen. en onnodige lichaamsspanningen los te laten. Belangrijk is dat kinderen yoga leuk vinden en dat ze bezig zijn met zichzelf, hun lichaam en hun omgeving. Ze leren niet alleen zichzelf te ontspannen maar ook hun gevoelens te herkennen.

Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen, hun creativiteit en blijft de originaliteit van elk kind bewaard.

Kinderyoga is anders dan yoga voor volwassenen.

Terwijl volwassenen zich naar binnen keren om zichzelf weer te leren kennen hebben kinderen ruimte nodig om zich te manifesteren uitdrukking te geven aan wie ze zijn.

Kinderyoga is dan ook bewegen, is dan ook dynamisch. Spelend bewegen, ontwikkelen, los en onbevangen anders wordt het te moeilijk en saai.

Kinderyoga is bedoeld voor alle kinderen van 3 tot 12 jaar.

Bij kinderyoga is er geen sprake van competitie en kinderen zijn vrij om hun eigen grenzen te bepalen.

Yoga is geen wedstrijd en je doet het nooit fout. Je doet het en het is goed.

Kinderen hoeven geen problemen te hebben om yoga te doen.

Yoga kan echter wel een positief effect hebben op kinderen die last hebben van concentratieproblemen, slecht slapen, nervositeit en kinderen die overactief of juist erg gesloten zijn.

Dat wat aandacht krijgt groeit !

bottom of page